@ .. العجة الاسبانية.. @
المقادير
اي نوع من انواع الخضار اللذي تفضلونه زنة 150جرام
كمية قليلة من كل من الزيتون،
الفلفل الأخضر الحلو،
البصل الأخضر او العادي وفصين ثوم كبار،
4 او 5 بيضات، مخفوقين
طريقة الطهي
يمكن اضافة الطماطم حسب الرغبة ايضا
يتم سلق الخضار المطلوب دون النضج ثم نصفيه ونضيف علية باقي المكونات
نسخن 4 او 5 ملاعق زيت زيتون ونصب الخليط فيه، ونقدمها ساخنة
المقادير
اي نوع من انواع الخضار اللذي تفضلونه زنة 150جرام
كمية قليلة من كل من الزيتون،
الفلفل الأخضر الحلو،
البصل الأخضر او العادي وفصين ثوم كبار،
4 او 5 بيضات، مخفوقين
طريقة الطهي
يمكن اضافة الطماطم حسب الرغبة ايضا
يتم سلق الخضار المطلوب دون النضج ثم نصفيه ونضيف علية باقي المكونات
نسخن 4 او 5 ملاعق زيت زيتون ونصب الخليط فيه، ونقدمها ساخنة
البيض الاومليت بالجبنة الموزاريلا ....
الاول بنجيب بيضة ( او اتنين زى ما انتم عايزين )+ شريحتين جبنة موزاريلا + شوية فيجيتار ( اللى بيتحط على الفراخ
البانية ) + ملح + فلفل + شطة ( لهواة الشطة )
ترفع الطاسة علي نار هادئة
نضع معلقة سمنة في الطاسة و الملح حسب الرغبة و ننتظر قليلا لحد السمنة ما تسيح
و بعدين تقطعوا شرايح الجبنة الموزاريلا لقطع صغيرة و تفرشوها فى الطاسة على شكل دواير
و بعدين تحطوا الفيجيتار و البيضة ( او الاتنين ) و تديها تقليب
و تصبروا حوالى 180 دقيقة ! قصدى ثانية
و بعدين تطفوا عالطاسة و تحطوها فى طبق ( يفضل لو كان سرفيس او طبق مسطح ) و تحطوا شوية الفلفل+
و بالهنا و الشفاءالاول بنجيب بيضة ( او اتنين زى ما انتم عايزين )+ شريحتين جبنة موزاريلا + شوية فيجيتار ( اللى
بيتحط على الفراخ البانية ) + ملح + فلفل + شطة ( لهواة الشطة ) + اى برطمان تلاقيه فى المطبخ حط منه !
شوية سمنة على الطاسة ......و اديها شوية ملح ......و اصبر 20 ثانية لحد ما السمنة تسيح ( آه ! نسيت اقولكم ولعوا
البوتاجاز على الطاسة ! ) و بعدين تقطعوا شرايح الجبنة الموزاريلا لقطع صغيرة و تفرشوها على الطاسة على شكل دواير دواير دواير .
و بعدين تحطوا الفيجيتار و البيضة ( او الاتنين ) و تديها تقليب .
و تصبروا حوالى 180 دقيقة ! قصدى ثانية ..
و بعدين تطفوا عالطاسة و تحطوها فى طبق ( يفضل لو كان سرفيس او طبق مسطح ) و تحطوا شوية الفلفل اللى حيلتكم +
اى برطمان تلاقوه عندكم فى المطبخ تحطوا منه شوية
و بالهنا و الشفاء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق