الجمعة، 17 ديسمبر، 2010

أنواع العجة


http://images.meredith.com/bhg/images/recipe/l_R017375.jpg

@ .. العجة الاسبانية.. @

المقادير
اي نوع من انواع الخضار اللذي تفضلونه زنة 150جرام

كمية قليلة من كل من الزيتون،

الفلفل الأخضر الحلو،

البصل الأخضر او العادي وفصين ثوم كبار،

4 او 5 بيضات، مخفوقين

طريقة الطهي

يمكن اضافة الطماطم حسب الرغبة ايضا
يتم سلق الخضار المطلوب دون النضج ثم نصفيه ونضيف علية باقي المكونات

نسخن 4 او 5 ملاعق زيت زيتون ونصب الخليط فيه، ونقدمها ساخنة


http://farm4.static.flickr.com/3110/2510712466_3dfacd9341.jpg

البيض الاومليت بالجبنة الموزاريلا ....

الاول بنجيب بيضة ( او اتنين زى ما انتم عايزين )+ شريحتين جبنة موزاريلا + شوية فيجيتار ( اللى بيتحط على الفراخ

البانية ) + ملح + فلفل + شطة ( لهواة الشطة )

ترفع الطاسة علي نار هادئة

نضع معلقة سمنة في الطاسة و الملح حسب الرغبة و ننتظر قليلا لحد السمنة
ما تسيح

و بعدين تقطعوا شرايح الجبنة الموزاريلا لقطع صغيرة و تفرشوها فى الطاسة على شكل دواير

و بعدين تحطوا الفيجيتار و البيضة ( او الاتنين ) و تديها تقليب

و تصبروا حوالى 180 دقيقة ! قصدى ثانية

و بعدين تطفوا عالطاسة و تحطوها فى طبق ( يفضل لو كان سرفيس او طبق مسطح ) و تحطوا شوية الفلفل+

و بالهنا و الشفاء
الاول بنجيب بيضة ( او اتنين زى ما انتم عايزين )+ شريحتين جبنة موزاريلا + شوية فيجيتار ( اللى

بيتحط على الفراخ البانية ) + ملح + فلفل + شطة ( لهواة الشطة ) + اى برطمان تلاقيه فى المطبخ حط منه !

شوية سمنة على الطاسة ......و اديها شوية ملح ......و اصبر 20 ثانية لحد ما السمنة تسيح ( آه ! نسيت اقولكم ولعوا

البوتاجاز على الطاسة ! ) و بعدين تقطعوا شرايح الجبنة الموزاريلا لقطع صغيرة و تفرشوها على الطاسة على شكل دواير دواير دواير .

و بعدين تحطوا الفيجيتار و البيضة ( او الاتنين ) و تديها تقليب .

و تصبروا حوالى 180 دقيقة ! قصدى ثانية ..

و بعدين تطفوا عالطاسة و تحطوها فى طبق ( يفضل لو كان سرفيس او طبق مسطح ) و تحطوا شوية الفلفل اللى حيلتكم +

اى برطمان تلاقوه عندكم فى المطبخ تحطوا منه شوية

و بالهنا و الشفاء




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق