قطايف رمضان
المقادير
كوب من الدقيق الأبيض
3 أكواب ماء
بيضة
ملعقة طعام خميرة بيرة
ربع ملعقة شاي سكر
طريقة الصنع
تخفق البيضة مع الدقيق بمعلقة خشب ثم يضاف الماء تدريجيا يتم أذابة الخميرة في نصف كوب ماء دافئ من المقدار السابق( الماء) ونذوب معاهم معلقة السكر ونضعهم علي الخليط السابق مع التقليب حتي تصبح مثل الروبا(شبة سائلة) وتترك حتي تخمر
التسوية
نجهز قمع بلاستيك أومعدن وكبشة أومج و قطعة صاج50 ×50 سم سميكة ونضعها علي نار هادئة حتي تسخن (لو مفيش صاجة أي صنية كبيرة بتاعة العشاء مثلا)
بعد أن تسخن الصاجة نغرف من العجين ونصب في القمع وحنا سدينة من تحت بصباع أدينا ونذهب الي الصاجة ونفتح للعجين عشان ينزل علي الصاجة ثم نسد الفتحة وننتقل جنبها وهكذا ملحوظة( حجم قطعة القطايف يتوقف علي مدة ترك فتحة القمع متروكة لذلك نراعي النظر للحجم الذي نصبه ) عندما ننتهي من صب القطايف علي الصاجة كلها نبص اللي صبناه لو أستوي من تحت نقلبه بسكينة تقطيع البسبوسة ثم ترع وتهوا علي قطعة قماش أوفرخ ورق أبيض
وبكده تكون جاهزة للحشو وقليها أو تحميرها في زيت وعندما تبداء في الأحمرار نطلعها ونضغها في الشربات السابق تجهيزه وبــــرددددد ثم نرفع القطايف ونضعها في طبق التقديم
وبالهنا والشفاء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق