الاثنين، 7 سبتمبر، 2009

طريقة عمل بطاطس في الفرن محشوة بالدجاج

بطاطس فى الفرن محشوة بالدجاج
** المقادير!


2 كيلو بطاطس متوسطة الحجم

- ملح وفلفل وبهارات حسب المزاج ( كمون- حبهان-ريحان- قرنفل- قرفة )

1 معلقة كبيرة زبدة ( أو الكمية حسب الرغبة )
بصل وطماطم الكمية حسب المزاج
- دجاجة متوسطة الحجم

** طريقة الطبخ !


تغسل حبات البطاطس جيدا وتقشر ثم تفرغ من الداخل بواسطة مقورة
توضع الدجاجة فى أناء به الماء وحبة بصل متوسطة الحجم وقليلا من الملح * ملحوظة (أرفعى الدجاجة قبل النضج بقليل )
ثم أخليها من العظم وقطعى اللحم ثطع صغيرة وأضفيها على تتبيلة بصل مقطع عليه طماطم
أحشى البطاطس بالدجاج والخلطة السابقة
نحضر صنية ونضع فيها ماسبق تفريغة من قلب البطاطس مع البصل المقطع ونرص البطاطس المحشوة ويصب عليهم جميعاً عصير الطماطم ومعلقة كبيرة صلصة ومعهم 2كوب من مرقة الدجاج وتغطى بورق الفويل وتوضع فى الفرن حتى تمام النضج *****

وبالهناء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق