الخميس، 17 سبتمبر، 2009

كحك العيد

المقادير

كيلو دقيق 2ونص كوب سمن ملعقة ريحة كحك وملعقة سمسم وخميرة بيرة معلقتين فى نص كوب ماء دافى ونص معلقة سكر ويغطى وذرة ملح وكوب ماء دافى
طريقة الصنــــع

نقدح السمن جامد نضع الكحك فى قدح السمن لانه بيسوى الدقيق ونكون محضرين الدقيق عليه ذرة ملح والسمسم وريحة الكحك نصب السمن المقدوح على الدقيق ونفضل نقلبه مع الضغط بكبشه لحد ماتقدرى تمسكيه باليد وتفضلى تبسى فيه تكون الخميرة خمرت ضيفيها للدقيق وافضلى بسى لحد ماتتأكدى ان الدقيق شرب السمن وابدئى ضيفى الميه شوية شوية لحد ماتصبح العجينى ناعمة وقابله للنقش ممكن تاخد كوب الماء كله أو أقل أو ازيد حسب الدقيق والنتيجة جميلة
كل سنة وانتم طيبين
وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق