الاثنين، 21 ديسمبر، 2009

أرز باللبن بالمكسرات


http://aflmak.com/upload/up_down/31132.jpg

أرز باللبن:

1/4 كيلو من الارز المصرى حوالى كوب ونص ارز
كيلولبن الحليب
كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه الحلى
3ملاعق كبيره حليب بودر
علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
معلقه فانليا
مكسرات حسب الرغبة
الطريقه:


فى وعاء على النار نضع 5 اكواب من الماء
ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه الارز المغسول
ونتركه على نار خفيفه لحد ما يوصل الارز الى الاستواء
مع الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
بعدها نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس دقائق
ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك
ونتركه حتى يغلى الارز والحليب ويصبح قوامه غليظ شويه
الحين اصبح الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب سائل او ماء ونضيفه الى الارز
ونحرك بعدها نضع على الارز علبه القشطه نحرك
ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه من النار جربوا طعم الحليب البودره مع القشطه
ونغرف فى اطباق التقديم


التزين :

على راحتك اما مكسرات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
كلهااختيارات


هناك تعليق واحد: