السبت، ٢٢ يناير ٢٠١١

المغات


مشاهدة الصورة بالحجم الكامل


المغات أو الحلبه المطحونه دى مشهوره جدا بعد الولاده

وبنجبها من عند العطار وبتكون عباره عن حلبه مطحونه مضاف اليها انواع اخرى من العطاره

الطريقه


ملعقتين كبيرتين فى السمن البلدى على النار

وتقلب قليلا حتى تمتص السمن و يتغير لونها للأصفر خفيف

حتي لا تحترق أو لونها يغمق وطعمها يبقى مر

يضاف اليها قليل من الماء مع التقليب

قوامها يشبه قوام السحلب

ويضاف اليها السمسم و المكسرات

و عند التقديم ساخنا يرش على الوجه جوز هند قطع و مكسرات
والسمسم






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق