السبت، 22 يناير، 2011

المغات


مشاهدة الصورة بالحجم الكامل


المغات أو الحلبه المطحونه دى مشهوره جدا بعد الولاده

وبنجبها من عند العطار وبتكون عباره عن حلبه مطحونه مضاف اليها انواع اخرى من العطاره

الطريقه


ملعقتين كبيرتين فى السمن البلدى على النار

وتقلب قليلا حتى تمتص السمن و يتغير لونها للأصفر خفيف

حتي لا تحترق أو لونها يغمق وطعمها يبقى مر

يضاف اليها قليل من الماء مع التقليب

قوامها يشبه قوام السحلب

ويضاف اليها السمسم و المكسرات

و عند التقديم ساخنا يرش على الوجه جوز هند قطع و مكسرات
والسمسم






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق