الجمعة، 26 نوفمبر، 2010

طريقة عمل الأرز المعمر


مشاهدة الصورة بالحجم الكامل


الارز المعمر بفتح العين هى اكلة مصرية نوعين منه الحلو ومنه المالح


النوع الأول ~ الحــلـو
ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ

المقادير
  1. نصف كيلو ارز
  2. كيلو لبن
  3. معلقة كبيرة سمن طبيعى
  4. كوب كبير قشطة

الطريقة
يسخن اللبن ويحلى بالسكر ويغسل الارز ويوضع علية مع السمن ونصف كوب قشطة ويقلب جيدا ويوضع فى صنية او قالب من الفخار ان وجد

ويوضع فى الفرن فى الاسفل على نار عالية وبعد ان يتشرب اللبن نضع القشطة على

الوجة وترفع الصنية برف الفرن حتى يحمر الوجة



من الممكن ان نزود بعض المكسرات حسب الرغبة


ثانيا ~ النوع الثانى
ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ

نفس الطريقة السابقة بس بدل السكر
نضع ملح

وبلهنا .....

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق