السبت، 22 أغسطس، 2009

طريقة عمل و تحضير السوبيا

http://www.omaniyat.com/vb/imgcache/3986.png

طريقة عمل و تحضير السوبيا

السوبيا
المقادير:
نصف كوب لبن نيدو ( بدون ماء من العلبة على طول )+نصف كوب نشا +كيلو سكر +2 ظرف فانيليا +1/2 كيلو لبن سائل يعني كوبيتين بس كبار +نقطة واحدة روح جوز الهند او حسب الطعم لان في ما بيكونش نوعه كويس+20 كوب ماء
الطربقة :
هاتى اناء كبير زى حلة اللى حنعمل فيها السوبيا ضعي فيها السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة او بعصاية كويس قوى قوى على الناشف (ودى اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة ما تقلش ابدا )وانا باضربهم في الكبة ضعى الحليب السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5 دقائق ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس بالتقليب برضه و بالهنا والشفا
ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى السوبر ماركت او محلات الجملة وسعرها جنية و نص بس ممكن وضع كمية مناسبة للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة و الباقى حطية فى اكياس نايلون فى الفريزر و اسحبى منهم سواء فى رمضان او الايام العادية و طعمها هو هو كانها لسة معمولة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق